Wat uw leef- en werkomstandigheden op dit moment ook zijn, ze vormen ongetwijfeld een uitdaging. En u bent net als wij bezorgd om wie ons verbindt; de mensen met ernstige meervoudige beperkingen die, eenieder op zich, gevolgen dragen van deze moeilijke situatie.  We willen jullie in deze bijzondere tijden graag een hart onder de riem steken. Met deze webpagina proberen we alvast ook wat informatie mee te geven die mogelijk inspirerend kan zijn in deze uitdagende tijden.
Heeft u zelf ook interessante tips voor de ondersteuning van personen met EMB en hun omgeving, die u met anderen wil delen? Mail ze dan naar info@multiplus.be. We zullen ze toevoegen op deze website (laatste update: 15/05/20).

Van harte,
het Multiplus-team

 
 
Corona_Activiteiten


Op onderstaande webpagina’s kan u inspiratie vinden voor activiteiten:
 
Specifiek voor met personen met EMB:

 

Voor bredere groep van personen met verstandelijke beperkingen, ook zinvol voor personen met EMB:

Corona_Contact houden


Op (onder andere) deze websites vindt u informatie over beeldbellen en online communiceren:

Corona_Houvast in de ondersteuning


Dat ook de mensen met EMB voelen dat er iets “anders” is, leidt geen twijfel. Al is het uiteraard niet vanzelfsprekend hier vat op te krijgen én hieraan tegemoet te komen. Op onderstaande webpagina’s vindt u tips die mogelijk helpend kunnen zijn in hun begeleiding en ondersteuning:
 
Specifiek voor personen met EMB:

 
Voor bredere groep personen met (verstandelijke) beperking, ook zinvol voor personen met EMB:

 

Tips voor de ondersteuners zelf:

 

Corona_Wat in geval van ziekte

 

Corona_Algemene informatie

Corona_Onderzoek

 

Neem deel aan de ‘Covid19 bevraging voor mensen met een beperking' van de European Academy of Childhood Disability (EACD). Er werd een enquête opgesteld voor families en een enquête voor professionals. Met de bevraging wil men meer inzicht krijgen in hun huidige situatie, de noden en de manier waarop men zich aan de nieuwe situatie aanpast. Deze inzichten zal men gebruiken om beter in te spelen op huidige noden.

EACD COVID-19 Survey - Families - ​Nederlands

EACD COVID-19 Survey - Professionals - ​Nederlands

Copyright © 2020 Multiplus. All Rights Reserved.